30 Ağustos 2024, Cuma

Fındık Sektöründe Kümelenme ve Ortak Marka Yaratma Kültürünün Geliştirilmesi

DOKA Teknik destek Programı kapsamında TR90/22/TD-Kİ/0004 Referans Numarası ile sunduğumuz projemiz kabul edilmiştir.

DOKA Teknik destek Programı kapsamında TR90/22/TD-Kİ/0004 Referans Numarası ile sunduğumuz “Fındık Sektöründe Kümelenme ve Ortak Marka Yaratma Kültürünün Geliştirilmesi” adlı projemizin “Kırsal İstihdamın Artırılması Teknik Destek Programı” başlığı altında kabul edilmiştir.

DOKA tarafından bu dönem kabul edilen 15 proje arasından biri olan projemiz ile “Kümelenme” konusunda üyelerimizde ve paydaşlarımızda bir farkındalık oluşturulması, fındık sektöründe katma değeri artıracak gerekliliklerin ortaya konulması hedeflenmektedir.

Kümelenme, aynı ya da benzer iş kollarında faaliyet gösteren, coğrafik olarak birbirine yakın, birbiriyle işbirliği ve rekabet hâlindeki üretici firmalar ve destekleyici firma ile kurumların bir araya geldiği çalışma modelidir. Bu model hakkında yaratılacak farkındalıkla üniversite- sanayi işbirliği süreci için de yeni bir adım atılmış, yeni bir pencere daha açılmış olunacaktır.