12 Temmuz 2024, Cuma

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı

Borsamız ve Ordu TSO işbirliği ile “Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı” nın ilk toplantısı 8 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI
⁃Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan ve Akademisyenlerin
⁃Ordu Büyükşehir Belediyesi temsilcisinin
⁃Altınordu Ziraat Odası başkanının
⁃İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ilçe müdürlükleri temsilcilerinin
⁃ORDUSİAD temsilcisinin
⁃MÜSİAD temsilcisinin
⁃İş dünyası temsilcileri ve konuya ilgi duyan üyelerimizin
Katılımıyla gerçekleştirilen ilk toplantıda, tanışma ve katılımcıların genel değerlendirmeleri ile tespitleri alındı.  Ardından çalışma grupları başlıklar hâlinde tespit edildi.
“Tarım” ve “Haycancılık” başlıklarında iki ana tema belirlendi.
⁃Tarım
⁃Fındık
⁃Kivi
⁃Bitkisel Üretim
⁃Hayvancılık
⁃Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık
⁃Arıcılık ve Arı Ürünleri ile Su Ürünleri
⁃Kanatlı Sektörü, Yumurta ve Beyaz Et
Şeklindeki çalışma grupları, seri çalıştaylarda  mevcut durum analizi, sorunlar ve çözüm önerileri ile eylem planını hazırlayacak.