17.3 C
Ordu
2 Eylül 2024, Pazartesi

Ordu İli Sivil Toplum ve Meslek Kuruluşları Ortak Basın Açıklaması

Ordu ilindeki sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları olarak tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Koronavirüs salgınına karşı en etkili yöntemin özdenetim olduğu kanaatindeyiz.

Saygı Değer Basın Mensupları;

Biz, Ordu ilindeki sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları olarak tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Koronavirüs salgınına karşı en etkili yöntemin özdenetim olduğu kanaatindeyiz.

Çin’in Vuhan kentinde geçtiğimiz aralık ayında görülen ve ardından hızla dünyaya yayılan bu salgında hayatını kaybedenler binlerle, virüs bulaşanlarsa yüzbinlerle ifade edilmektedir. Ne yazık ki bu rakamlar geometrik olarak artmaktadır.

Virüsün temas yoluyla bulaştığı bilinmektedir. O nedenledir ki yetkililer tarafından sürekli yinelenen hijyen şartlarına ve sosyal mesafe kriterlere uymak zorundayız. En önemlisi de sosyal izolasyon kuralına uyup evde kalmalıyız. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması gerektiği hususundaki uyarılara kulak asmak zorundayız. Mücadele edilen düşmanın nereden nasıl bulaşacağı kısmen bilinebilse de gözle görülememektedir. Bu durum tehditti daha da tehlikeli kılmaktadır.

Hiç şüphe yok ki bu süreçte izole olmanın ekonomik maliyeti olacaktır. Kimi işini kaybedecek, kimi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek gelirden yoksun kalabilecektir. İşte bu durumda devletimiz devreye girmiş ve koronavirüsle mücadele kapsamında valilikler bünyesinde “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturulmuştur. Bu grup, desteğe muhtaç olanlara hızla ulaşmakta ve onların ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Sayın valimizin “Hiç kimseniz yoksa devletiniz var” ifade ve güvenceleriyle devletimiz tüm birimleri ve imkânlarıyla milletimizin hizmetindedir. Bu zor günleri hep birlikte ve kurallara uyarak aşacağımıza inanıyoruz.

“Koronavirüs alacağınız tedbirlerden daha güçlü değildir”

Zor günlerden geçiyoruz. Dünya ve ülkemiz var olma, hayatta kalabilme mücadelesi vermektedir. Bu mücadelede en ön saflardaki neferler de hiç şüphesiz sağlık çalışanlarımızdır. Tüm sağlık çalışanlarımıza ve onlara destek veren yan hizmet kollarında çalışanlara şükran ve minnetlerimizi sunuyor saygıyla selamlıyoruz.

Sizleri sağlık çalışmalarımız için alkışa davet ediyoruz!

“Biz bize yeteriz Türkiye’m”

Bu zor günlerde ayrılık gayrılık gütmeyecek ve bir arada olacağız. Kurallara uyarak elimizdekini ortaya koyacak ve paylaşacağız. Siyasi ya da kişisel hiçbir ayrım gözetmeyecek bugünüz için geleceğimiz için tüm kurallara istisnasız uyacağız.

Özellikle Çin’de yaşananları gördük şimdilerde İtalya’da ve İspanya’da yaşananları görüyoruz. Bu kâbusun daha da derinleşmemesi adına bir kere daha sesleniyoruz;

“EVDE KAL TÜRKİYE’M”
“EVDE KAL ORDU’M”
“MESAFENİ KORU ORDU’M”