21.3 C
Ordu
16 Temmuz 2024, Salı

STK’larla Buluşma

TBMM Başkanı sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve AK Parti Ordu Milletvekili sayın Prof. Dr. Mahmut Özer ilimizdeki STK temsilcileriyle bir araya geldiler.

STK’larla Buluşma!

TBMM Başkanı sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve AK Parti Ordu Milletvekili sayın Prof. Dr. Mahmut Özer 7 Kasım 2023 tarihinde ilimizdeki STK temsilcileriyle bir araya geldiler.
Borsamız başkanı sayın Ziver Kahraman’ın da davetliler arasında olduğu toplantıda, ülke ve dünya gündemine dair değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda söz olan başkan Kahraman şöyle dedi.
“ Serbest pazar ekonomisini benimsemiş ülkemizin büyüme ve kalkınma hikâyesi “özel sektör” eliyle olacaktır.

Özel sektör, rekabetçi ortamda, verimlilik, kalite ve kâr maksimizasyonu ile girişimcilik atmosferi yaratırken devletimize düşen de “yatırım ortamını iyileştirmek” tir. Yatırım ortamının iyileştirilmesinde en önemli kalem “altyapı” dır. Altyapı enstrümanları arasında da “ulaşım kanalları” ilk sırada yer almaktadır. Hammaddeye veya yarı mamule en hızlı, güvenli ve ucuz ulaşım ile mamül maddenin pazara aynı yöntemle ulaştırılması, buna dair altyapı eksikliğinin günün şartlarına ve teknolojisine uygun bir şekilde giderilmesi, sermayenin bu bölgeler yatırım yapması manasını taşımaktadır.

Girizgâhı bu kadar uzun tutmamızın nedeni “Samsun -Sarp Demiryolu” na ve “liman” a dikkat çekmek içindir. Doğumuzda Kafkasya, kuzeyimizde Rusya gibi muazzam pazarlar ve elimizde, üretiminde avantajlı olduğumuz ürünler ile potansiyeller mevcuttur. Mevcudun ve potansiyelin zenginliğe dönüşmesi pazara arz ile mümkündür. Pazara arz özel sektör eliyle, rekabete dayalı yatırımlarla mümkündür ve yatırım için de yatırımın ortamının iyileştirilmesi politikaları gereklidir.
– Samsun Sarp Demiryolu
– Liman
Bizim için çok önemli ve anlamlıdır. Karadeniz Sahil Yolu’nu, Ordu- Giresun Havaalanını yapan irade bu talebimize de kayıtsız kalmayacaktır.

Kentimizin ve bölgemizin büyümesi, kalkınması ve makus talihin tersine dönmesi, ihtiyaç olunan kamu altyapı eksikliklerinin giderilmesi ile mümkündür. Ekonomik hayata dair, yatırım ve üretim ile ticareti olumsuz etkileyen faktörlerden biri de “finansmana erişim sorunu” dur. Bu hususu muhtelif defalar birçok platformda dile getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Yatırım, üretim ve ticaret için “sermaye” ye ihtiyaç vardır. Krediler en köklü, güvenli, istikrarlı ve yaygın sermaye kaynağıdır. Gerek şartları, gerekse erişimdeki zorluklar nedeniyle, girişimcilerimiz sermayeye erişim noktasında sorunlar yaşamaktadır.

Tüm dünya ekonomileri ekonomik anlamda zor bir dönemden geçmektedir. Kuzey komşularımız Rusya ve Ukrayna savaşırken, Gazze’de yaşanan İsrail terörünün tüm bölgeye yayılması gibi bir tereddüt, elbette ihtiyatlı davranılmasını gerektirmektedir. Türk özel sektörü, tüm bu siyasal, sosyal ve ekonomik şartları göz önünde bulundurarak hükümetimizden finansmana erişim sorununun çözümü noktasında beklenti içindedir”

TOBB Başkanı Borsamızda

M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Ordu programı kapsamında borsamızı ziyaret edip üyelerimizle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı – 2

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı kapsamında 31 Mayıs 2024 tarihinde “Fındık” başlığı masaya yatırıldı.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

Bu ülkenin ortak paydası, Atatürk ilke ve inkılaplarıdır!

Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının Başlatılması ve Rekabetçiliğin Artırılması

URGE Projesi İhtiyaç Analizi Çalışması, proje dahilindeki üyelerimizin katılımıyla 13 Mayıs 2023 pazartesi günü borsamızda yapıldı.