18.3 C
Ordu
1 Eylül 2024, Pazar

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti

“Almanya pazarı” üzerinden uluslararası ticaret hususunda bilgilendirme yaptılar.

TÜRK- ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI ORDU ZİYARETİ

Borsamız ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyesi olduğu Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) genel sekreteriyle beraberindekiler 5 Ekim 2023 tarihinde borsamız ile Ordu TSO’yu ziyaret edip akabinde oda ve borsa üyeleri ile paydaşlara yönelik “Almanya pazarı” üzerinden uluslararası ticaret hususunda bilgilendirme yaptılar.

Borsamız ziyaretinde TATSO’nun, Almanya gibi fındık ihracatımızda önem arz eden bir pazarda yer alan kuruluş olmasının önemine değinilip, bu kuruluşun daha etkin hâle getirilmesi için neler yapılabileceği istişare edildi.

TATSO ile daha sıkı ilişkiler kurulması ve geliştirilmesi hususunda karşılıklı mutabakata varılarak 2024 yılında Almanya pazarından daha fazla pay almak temalı görüşmelerin sıklaştırılması kararlaştırıldı.

Üyelerimiz ile paydaşlarımıza sunum yapan TATSO Genel Sekreterinin programı öncesinde açılış konuşması yapan yönetim kurulu başkanımız şunları söyledi.

“ Sizleri şahsım ve kurumum adına saygıyla selamlarken, Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası heyetine bir kere daha huzurlarımızda hoş geldiniz demek istiyorum!

Ordu Ticaret Borsası, 1936 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat imzaladıkları talimatnameyle kurulmuş ve kurulduğu günden bu yana kesintisiz hizmet vermektedir.

Kendisine ait hizmet binasından hizmet veren borsamızın en önemli kotasyon maddesi “fındık” tır. Bunun yanında “canlı hayvan ve et” , “nebati yağlar” ve “bal” diğer kotasyon maddelerimizi oluşturmaktadır.

Malumlarınız olduğu üzere, Türkiye’de Oda ve Borsalara üyelik zorunludur. Bizler
“zorunluluğun” rehavetine kapılmadan “üye memnuniyeti” odaklı hizmet anlayışıyla “gücünü üyelerinden alan kurum” mottosunu benimsedik.

Bu anlayış ve yaklaşım içerisinde 2011 yılında başlayan “Akreditasyon” serüveni
kapsamında “Akredite Borsa ” olarak hizmetlerimize devam etmekteyiz.

Kıymetli misafirler!

Ordu, dünyada fındığın en çok üretildiği lokasyon olup, bu anlamda fındık ticaretinin derinlik arz ettiği bir pazardır da.

Ordu Ticaret Borsası işlem hacmi yönünden bölgesinde lider ve 113 Ticaret Borsası arasında da ilk 10’a giren bir kurumdur. Fındık ticaretini, daldan rafa kadar takip ederek, fiyat teşekkülünü kayıt altına alıp, istatistikler oluşturan Ordu Ticaret Borsası, doğru, dürüst ve güven veren bir kurumdur.

Türkiye’ deki Ticaret Borsaları “emtia” borsalardır. Bu yönüyle de kurulduklar yerlerdeki tarımsal üretim ve ticaretle ilgilidirler.

Ordu, findik üretiminin baskenti olmasının yanında, Türkiye’de kivi üretimi yönünden ikinci sıradadır. Türkiye’de en çok bal, Ordulu arıcılar tarafından üretilmektedir. Bizler, mevcut ve potansiyellerimizi değerlendirmek adına projeler yapıp, politikalar oluşturmak durumundayız.

Değerli misafirler!

2004 yılında Köln’de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Alman Ticaret ve Sanayi Odalan Birliği arasında imzalanan bir protokolle kurulan Türk-Alman Ticaret ve
Sanayi Odası’ nın üyesi olan Ordu Ticaret Borsası, yabancı ve yerli paydaşlarla projeler üretip uygulamış ve bu vizyonunu her zaman korumuştur.

Almanya’da bulunan Türk işletmelerin yerel ve federal düzeyde, ekonomik ve toplumsal bütünleşmesine katkı sunmak maksadı güden Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nı ve bu odaya olan üyeliğimizi çok önemsiyoruz. Bu kıymetli kurumdan borsamızı ziyaret eden heyet, bizleri şereflendirmiştir. Temenni ve beklentimiz, ilişkilerimizin karşılıklı olarak geliştirilmesidir.

Ben, kıymetli misafirlerimize tekrar hoş geldiniz derken sözlerime son veriyor ve
yapacağımız görüşmenin, ele alacağımız konuların milletimize, devletimize hayırlar getirmesini diliyorum.

TOBB Başkanı Borsamızda

M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Ordu programı kapsamında borsamızı ziyaret edip üyelerimizle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı – 2

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı kapsamında 31 Mayıs 2024 tarihinde “Fındık” başlığı masaya yatırıldı.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

Bu ülkenin ortak paydası, Atatürk ilke ve inkılaplarıdır!

Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının Başlatılması ve Rekabetçiliğin Artırılması

URGE Projesi İhtiyaç Analizi Çalışması, proje dahilindeki üyelerimizin katılımıyla 13 Mayıs 2023 pazartesi günü borsamızda yapıldı.