20.3 C
Ordu
2 Eylül 2024, Pazartesi

Ordu Ticaret Borsası Basın Açıklaması

TMO'nun Satış Fiyatını Gözden Geçirmesi Ülke Yararınadır!

TMO, devlet adına ve namına “Taban Fiyat Garantili Destekleme Alımı” yaparak piyasada arz kontrolü ile fiyatın, refah seviyesine yükselmesi ve bu seviyede sürdürülebilir olması gibi hususlarda regülatör görevi yapar.

Piyasa fiyatının “ arz talep kanunu” esasına uygun olarak yükseldiği bir dönemde, herhangi bir kesimin hamlesiyle bu yükselişin önünün kesilmesi, durmasına ve/veya düşüşe geçmesi ciddi bir durumdur, bir vakadır. Bu, kabul edilebilir değildir.

Fındık fiyatı 65 TL seviyesini artık çok rahat kabul ederken, TMO’nun 2022 mahsulü için 61 TL satış fiyatı, yükseliş trendinin önünü kesmiştir. Bu durum TMO’nun piyasadaki varlık sebebiyle çelişmiştir. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesini öneriyor ve bekliyoruz.

TMO, seçerek, standardize ederek piyasadaki fındığın en kalitelisini alıp depolamaktadır. Elbette ürünü satacaktır, satmalıdır ama bu satış piyasa teamüllerine uygun olurken temayüllere ters düşmemelidir!

Alınan karar bir idari tasarruftur ve değişiklik yapılması idarenin yetkisinde, elinde ve iradesindedir. Bu kararın gözden geçirilmesi ülkemizin menfaati gereğidir!

Kamuoyuna arz ederim.

Saygılarımla,

Ziver KAHRAMAN 
Ordu Ticaret Borsası

Resmi Belge için tıklayınız.

TOBB Başkanı Borsamızda

M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Ordu programı kapsamında borsamızı ziyaret edip üyelerimizle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı – 2

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı kapsamında 31 Mayıs 2024 tarihinde “Fındık” başlığı masaya yatırıldı.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

Bu ülkenin ortak paydası, Atatürk ilke ve inkılaplarıdır!

Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının Başlatılması ve Rekabetçiliğin Artırılması

URGE Projesi İhtiyaç Analizi Çalışması, proje dahilindeki üyelerimizin katılımıyla 13 Mayıs 2023 pazartesi günü borsamızda yapıldı.