21.3 C
Ordu
16 Temmuz 2024, Salı

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Bağımsızlığına düşkün hiçbir halka esaret zinciri vurulamamıştır!

30 Ağustos 1922 tarihinde, günümüzden tam 100 yıl önce, Dumlupınar’da yazılan destan göğsümüzü kabartmaya, onur, şan ve şerefle geleceğe bakmamıza vesile olmaya devam etmektedir.

Günümüzden bir asır önce emperyalist güçler Anadolu’yu sahipsiz ganimet olarak görüp aralarında paylaşırken Mustafa Kemal, bir ulusu kendi küllerinden tekrar diriltmiş ve diş ile tırnak ile yedi düvele karşı istiklal savaşı verilmiştir.

Bağımsızlığına düşkün hiçbir halka esaret zinciri vurulamamıştır ve cefakar Anadolu insanı Mustafa Kemal’in dirayet ve cesaretinin bu topraklara bağımsızlık getireceğine katıksız ve koşulsuz inanmış, son nefer düşene kadar savaşmıştır.

Bu inanç ve cesaretle 26 Ağustos 1922 günü başlayan “Başkomutanlık Meydan Muharebesi” 30 Ağustos 1922 günü zaferle taçlandırılmıştır! Bu zaferin ardından düşmanı önüne katan Türk ordusu, İzmir’de denize dökene kadar adım adım zaferi büyütmüştür.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği amaçta ve kurduğu ülküde yürümeye ant içmiş nesiller olarak bu büyük zaferin anlamını özümsemiş bulunmaktayız.

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bu kadim topraklar üzerinde istiklalimizin sembolü bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanacağına tüm kalbimle inanıyorum.

Bayramınız kutlu olsun!

Saygılarımla,

Ziver KAHRAMAN
Ordu Ticaret Borsası
Yönetim Kurulu Başkanı

Başkanın Mesajı