23.3 C
Ordu
15 Temmuz 2024, Pazartesi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

23 Nisan, tarihimizin en sağlam temel taşlarından biridir!

Anadolu’da taş üstünde taş, omuz üstünde baş kalmadığı ve umutların tükendiği, esaretin kader kabul edildiği bir dönemde 19 Mayıs 1919 günü Samsun’dan doğan bağımsızlık güneşi, 23 Nisan 1920 tarihinde Anadolu’nun bozkırı Ankara’da millet iradesinin mutlak temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla yeni ve şanlı bir döneme evrilmiştir.

Anadolu’daki Türk varlığını, Türkleri Orta Asya’ya sürerek bitirmeyi hayal eden emperyalist güçler, kula kulluğa son veren millet iradesinin en sert hâlini karşılarında görünce boyun büküp, el öptüler. Tarih, halk iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağına dair ibretlik örneklerle doludur. Türk Kurtuluş Savaşı ve millet iradesinin egemenliğinin tesisi de bu örneklerden biridir.

23 Nisan, tarihimizin en sağlam temel taşlarından biridir!

23 Nisan 1920’de dualarla açılır birinci TBMM ve bu tarih 1921 yılında “23 Nisan Milli Bayramı” adıyla, 1927 yılından sonra “ Çocuk Bayramı” adıyla, 1935 yılından sonra “Hakimiyeti Milliye Bayramı” adıyla ve nihayet 1981 yılından sonra “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” adıyla kutlanmaktadır.

Atatürk tarafından bizzat çocuklara bayram diye hediye edilen bu anlamlı güne ulusal bağımsızlık şiarıyla erişmiş olmanın tarifsiz onuruyla; bizlere bugünleri armağan eden ecdadı saygı, minnet ve gururla yâd ediyoruz.

Yaşasın ulusal egemenliğimiz!

Saygılarımla,

Ziver KAHRAMAN
Ordu Ticaret Borsası
Yönetim Kurulu Başkanı

Başkanın Mesajı