14.8 C
Ordu
11 Temmuz 2024, Perşembe

14 Mart Tıp Bayramı

Atatürk “ beni Türk hekimlerine emanet ediniz” diyerek, en muhterem şey olan canını hekimlerimize güvenle sunmuştur.

İnsan hayatına dokunan ve zamanın sonsuzluğu karşısında oldukça kısa sayılan o hayatı daha kaliteli ve sağlıklı kılan tıp bilimimin yılmaz neferleri hekimlerimiz ile tüm tıp emekçilerinin “14 Mart Tıp Bayramı” nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen 14 Mart 1827 yılından bu yana 195 yıldır kutlanan Tıp Bayramı, hiç şüphe yok ki bayramlarımız arasında en anlamlı olanlardan biridir.

İnsan hayatına dokunmak aynı zamanda yüksek vicdan da gerektirir ve bu manada hekimlerimiz nezdinde tüm tıp emekçilerinin yüksek vicdana sahip olduklarını gönül rahatlığıyla söylüyoruz.

Atatürk “ beni Türk hekimlerine emanet ediniz” diyerek, en muhterem şey olan canını hekimlerimize güvenle sunmuştur. Atatürk nasıl ki hiçbir konuda yanılmadıysa, bunda da yanılmamıştır.

Ülkemizin tıp alanında ulaştığı mertebe, hekimlerimizin ününün dünyayı sarmış olması ve tıp alanında her gün kendini aşan, devrim niteliğindeki yöntemler bizlere onur ve unut vermektedir.

Biz, hiç tereddütsüz hayatımızı Türk hekimlerine emanet etmişiz. Bu hissiyatlar içinde “14 Mart Tıp Bayramı” nı şükranla kutluyorum.

Saygılarımla,

Ziver KAHRAMAN
Ordu Ticaret Borsası
Yönetim Kurulu Başkanı

Başkanın Mesajı