18.3 C
Ordu
1 Eylül 2024, Pazar

TKDK Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanımızın Konuşması

Bizim tek siyasetimiz var; o da ekonomidir!

Değerli üyelerimiz.

Çok kıymetli katılımcılar.

Sizi, şahsım, kurumum, meclis üyesi arkadaşlarım ve çalışanlarımız adına sayıyla selamlıyorum.

Hepiniz hoş geldiniz.

“Büyüme” ve “Kalkınma” çağdaş ekonomilerin sürekli ve sürdürülebilir vizyonudur değerli üyelerimiz.

Hiçbir ekonomi, yönünü, yerinde saymak ya da geri kalmak üzere belirlemez. Büyüme ve kalkınmanın safi devlet eliyle olabilmesi, katı bir devletçilik anlayışı ile olabilmesi de mümkün değildir. Keza, dünya, katı devletçilik politikaları ile kalkınabilme rejimlerini denedi ve sanayi toplumu kültürünün iyice hissedilmeye başlandığı ve değişimin kaçınılmaz olduğu 1990’larda bu sistemler birer birer iflas etmiştir.

Büyüme ve Kalkınma, özel sektör eliyle ve rantabl devlet teşvikleriyle/destekleriyle mümkündür. Rantabl devlet teşviklerinin, desteklerinin kurumsal bir yapı içinde ve özel sektör girişimcilerine tahsisi, kaynakların da verili ve anlamına uygun kullanılması demektir. Üzerine yaşadığımız bu kutsal topraklardan her yönüyle zenginlik ve bereket fışkırmaktadır değerli üyelerimiz, kıymetli misafirler. Bu ülke, kırları ve kentleriyle, en uç noktadaki bir çam ağacının kozalağından, denizin dibindeki bir mideye tanesine kadar zenginliğimizdir. Bizler, bu zenginliğin farkında olarak uygun teşviklerle potansiyellerimizi ekonomik hayata kazandırabilmenin derdindeyiz.

Bizim tek siyasetimiz var; o da ekonomidir!

Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu, kısaca TKDK, 2007 yılında işte bu türden kaygı ve vizonla kurulmuştur. Bu güzide kurum, direkt büyüme ve kalkınmaya hizmet edecek, gerçekçi, fizibil yatırımlara teşvikler, destekler uygulamakta ve gerçek anlamda girişimcileri seçip çıkarabilmektedir. Kuruluşundan bu yana aradan geçen 13 yılda çok başarılı işlere imza atan kurumu ve yetkililerini huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum. Konunun çok detayına girmeden TKDK’nın destek başlıklarından da bahsetmek istiyorum. Birazdan işin ehli arkadaşlarımız detaylı sunum yapacak ve konuyla ilgili sorularınızı cevaplandıracaklar.

TKDK şu başlıklarda destekler sağlamaktadır kıymetli üyelerimiz.

-Tarımsal İşletmelerinin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar

-Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar

-Tarım- Çevre, İlkim ve Organik Tarım Tedbirleri

-Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Tarım ve Ormancılık Bakanlığı arasında 15 Ocak 2019 tarihinde imzalanan IPARD protokolü gereğince bu türden projelere yönelecek olan üyelerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Konuyla ilgili olarak borsamız proje ofisinden ve elbette TKDK’nın çok değerli uzmanlarından detaylı bilgi ve destek alabileceğinizi de belirtmek isterim.

İlimiz, kırsal kalkınma yatırımları anlamında güçlü bir potansiyele sahip değerli üyelerimiz. Temennim o ki; bu türden bilgilendirmeler ve çalışmalarla konunun cazip yanları dikkatinizi çeker ve bu salonlarda oluşacak kanaatlerle yatırıma döner, buradan da milli ekonomiye istihdam ve katma değer olarak yansır.

Zamanı etkili ve verimli kullanmak adına, burada sözlerime son veriyor, sözü TKDK’lı arkadaşlara bırakıyor, bilgilendirme toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Saygılarımla,

Ziver KAHRAMAN
Ordu Ticaret Borsası
Yönetim Kurulu Başkanı

TOBB Başkanı Borsamızda

M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Ordu programı kapsamında borsamızı ziyaret edip üyelerimizle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı – 2

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı kapsamında 31 Mayıs 2024 tarihinde “Fındık” başlığı masaya yatırıldı.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

Bu ülkenin ortak paydası, Atatürk ilke ve inkılaplarıdır!

Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının Başlatılması ve Rekabetçiliğin Artırılması

URGE Projesi İhtiyaç Analizi Çalışması, proje dahilindeki üyelerimizin katılımıyla 13 Mayıs 2023 pazartesi günü borsamızda yapıldı.